MIETair in AVRO’s Kunstuur

MIETair is genomineerd voor de Rijksprijs voor de architectuur en inspirerend opdrachtgeverschap, de Gouden Piramide 2014.

Het ontwerp van Nexit Architecten uit Arnhem is door een jury onder leiding van Rijksbouwmeester Frits van Dongen beoordeeld en is samen met 4 andere projecten uitverkoren mee te dingen naar deze prestigieuze prijs. Projecten zoals de nieuwe brug bij Nijmegen (de Oversteek) , Film Museum Eye in Amsterdam, Muziekpaleis Tivoli/Vredenburg, de Glazen Boerderij in Schijndel en nog zo’n 75 andere projecten hebben we reeds achter ons gelaten. Natuurlijk gaan we voor de hoofdprijs!

Mocht MIETair de prijs winnen dan zal het prijzengeld (€ 50.000,-!) worden gebruikt voor de ondersteuning van jonge kunstenaars die in MIET air willen werken.

De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden op 22 november as door minister Bussemakers van OCW.

De AVRO besteedt in het programma Kunstuur aandacht aan de Gouden Piramide.

De uitzendingen vinden plaats op vijf zondagen aan het einde van de middag: op 19 en 26 oktober en 2, 9 en 16 november op NPO 2 in het programma Kunstuur.

MIETair is op 26 oktober aan de beurt. Tijdens de uitzending komen MIETair en een aantal van de gebruikers uitgebreid in beeld. Op 23 november is de uitzending waarin de winnaar bekend wordt gemaakt. Voor meer informatie kijk op: www.goudenpiramide.nl